måndag 9 augusti 2010

Första dagen...!

Idag var det första dagen för vår Emil att gå på fritids Nästa vecka väntas Lekis/förskolan/Nollan. Han har verkligen sett fram emot denna dag. Dagis är han färdig med, och det har han visat på olika sätt. Tråkiga leksaker och alla dessa jobbiga småbarn. Nu är han ju stora killen!
Dagen började med frukost hemma med mig, mysigt att sitta bara han och jag. Niklas och Felicia var redan iväg till dagis och jobb.
Strax innan åtta tog vi ryggsäcken och gick till fritids En till en början blyg Emil, gick genom dörren och hängde försiktigt upp jackan där fröken visat honom. Sen var det lite rundtur för att veta vart allt var. Det är lite större inte bara lokalen utan också barnen, nu är han ju minsting igen.
Men efter en timme behövdes inte jag längre utan han klarade sig själv. Han hade nästan inte tid att säga hej då, utan var tvungen att springa iväg och leka med alla nya saker.
På eftermiddagen var jag spänd när jag skulle hämta honom. Han måste ju ha längtat lite efter mig...;) men det hade han inte haft tid med. Och han ville inte hem nu, han skulle ju leka mera. Och så kom jag mitt upp i när han lekte att han skulle lösa in sina flygbiljetter i kassan, typiskt att mamma dyker upp då!

Dagen har varit lyckad för honom och han längtar redan tillbaka. Fast de är ju lite konstiga som frågar om han vill ha senap på korven, vilket för honom är självklart ett NEJ.

Dock för vår lilla Felicia var dagen mindre bra. Hon ville inte tillbaka till dagis där de inte har något att göra och leka med. Så några tårar kom när Niklas lämnade henne där på morgonen.
Väl hämtning, hade dagen flytigt på och Felicia hade varit glad och lekt hela dagen. De hade varit ute och plockat blåbär som de ska baka muffins av imorgon. Det gillade Flisan. Hon frågade Emil om han var avis för att hon skulle få blåbärsmuffins imorgon, men Emil sa att han hellre ville vara på fritids

Det är nog bara att hålla ut ett år till för vår lilla tjej, för sen är det hennes tur att får börja på nya äventyr, och vår tid som dagisföräldrar är slut....tråkigt men ändå inte....:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar