fredag 30 januari 2009

Somna i egna sängar

Ja, nu har vi äntligen börjat att natta barnen i sina egna sängar. De lägger sig och lyssnar på CD och somnar själva. Innan har de fått somna nere i soffan och sedan har vi burit upp dem. Men nu har vi insett att vi inte kan fortsätta så. De blir 4 år och 5år nu detta år, så vi tyckte liksom att det var dax.

Många tycker säkert att det borde man gjort för länge sen men vi har varit lata och ville inte ha något gnäll efter långa arbetsdagar. Så vi har dragit ut på det. Och ju länge man har dragit ut på det känner man att man inte vill börja, att lägga dem själva för då blir det bråk och spring upp och ner i trappen. Barn har en förmåga att hela tiden hitta på ursäkter, som att de är kissnödiga, törstiga och ont i benen. Allt för att komma upp igen.

Men jag måste säga att jag haft fel i alle fall när det gäller mina barn. De har varit jätteduktiga att lägga sig, och tycker själva att de är riktigt duktiga. De tycker det är mysigt att lyssna på sina CD-skivor och gossa med sina filtar, så det har gått riktigt bra.
Sedan kommer det säkert komma kvällar som det inte går lika bra, men då vet man i alle fall att de flesta kvällar går bra.

Sov sött mina små hjärtan, älskar er
kram mamma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar